
שינוי מדיניות וחקיקה
רוח נשית פועלת גם במישור הציבורי, על מנת להעלות מודעות למצבן הכלכלי של נשים נפגעות אלימות ולחסמים המקצועיים, הכלכליים והמשפטיים עימם הן מתמודדות. העמותה מקדמת מדיניות וחקיקה אשר יתנו מענים לחסמים אלה.
התפיסה המנחה את פעילות העמותה היא כי אלימות נגד נשים היא תופעה חברתית רחבה החורגת בהרבה מהמקרה הפרטי של זוג ספציפי. לכן, כדי למגר את האלימות, יש לחשוף ולשאוף לשנות מבנים חברתיים, תרבותיים ומשפטיים המאפשרים את קיומה של התופעה.
קידום הצעות חוק, נהלים ומיצוי זכויות
הצעת החוק למניעת אלימות כלכלית
רוח נשית הייתה בין היוזמות והמנסחות של הצעת חוק נגד אלימות כלכלית. בשנת 2015 כתבה רוח נשית, ביחד עם מרכז תמורה, הצעת חוק בנושא זה שהוגשה ע"י חברת הכנסת לשעבר זהבה גלאון.
בשנת 2017 הוגשה ההצעה כהצעת חוק ממשלתית ע"י השרה לשוויון חברתי דאז, גילה גמליאל. בניסוח ההצעה היו מעורבים אנשי אקדמיה וארגונים, ובהם רוח נשית.
ביולי 2020 הוגשה ההצעה שוב, ע"י שר המשפטים אבי ניסנקורן ושרים נוספים, ואושרה בוועדת השרים לענייני חקיקה.
בנובמבר 2021 הצהיר שר המשפטים, גדעון סער, על כוונתו להשלים את החקיקה.
בכנסת הקודמת עברה הצעת החוק בקריאה ראשונה, אך שם התהליך נעצר לאור יציאה לבחירות. הממשלה הקודמת התחייבה להמשיך את הליך החקיקה אולם לא הצליחה לעשות כן.
אנו קוראות לפוליטיקאים מכל המפלגות, לפעול לחקיקה חוק נגד אלימות כלכלית. אנו ממשיכות לפעול כל העת במספר חזיתות כדי שהצעת החוק תעבור.


גביית מזונות בהוצאה לפועל
רוח נשית יזמה שני נהלים, בשיתוף רשות האכיפה והגביה ומשרד ההרווחה, שמטרתם להקל על נשים נפגעות אלימות המגיעות ללשכות ההוצאה לפועל כדי לגבות חוב מזונות:
1. הנוהל מאפשר ליווי של קב"ט ללשכת ההוצאה לפועל, וזאת כדי להתמודד עם החשש של נשים רבות ממפגש אלים עם בן הזוג לשעבר. לנוהל ב: עברית ורוסית | עברית ואמהרית
2. הנוהל מאפשר את הקדמת הדיון אצל רשם הוצאה לפועל, כאשר מדובר באישה נפגעת אלימות. העמותה פעלה להטמעת הנהלים בקרב הגורמים הרלוונטיים, להנגשתם ולתרגומם בשפות המדוברות. לנוהל ב: עברית | ערבית | רוסית | אמהרית
אמנת הזמינות הפיננסית
בשנת 2016 השיקו בנק ישראל ואיגוד הבנקים את אמנת הזמינות הבנקאית לנשים נפגעות אלימות, אשר מציעה כלים משמעותיים להקלה על נשים נפגעות אלימות עם חובות.
האמנה התמקדה בתחילת הדרך בנשים השוהות במקלטים וביוזמת רוח נשית, הורחבה בשנת 2019, כך שתחול גם על נשים בקהילה אשר לא בהכרח שהו במקלטים.
ביוני 2019 השיקו בנק ישראל, איגוד הבנקים ומשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, פיילוט להפעלת האמנה במספר מרכזים למניעת אלימות ברחבי הארץ. רוח נשית לקחה חלק בפעילות להטמעת האמנה במרכזים אלה.
בהמשך להצלחת הפיילוט, הוחלט בשנת 2022 להרחיב את הפעילות, ולפעול לקידום האמנה בכל המרכזים למניעת אלימות ברחבי הארץ. בתחילת 2023 הורחבה האמנה לסייע גם לנשים שורדות זנות.
רוח נשית ממשיכה ללוות את הפעילות, ולסייע בהטמעת האמנה בכלל המרכזים למניעת אלימות בארץ.

פעילות יחד עם ארגוני חברה אזרחית
רוח נשית מרבה לשתף פעולה עם ארגונים נוספים, למשל על ידי כתיבת מכתבים משותפים לנציגי ציבור וארגון אירועים ומחאות בהקשר של המאבק באלימות נגד נשים. כך למשל, רוח נשית לוקחת חלק בארגון צעדה לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים, אשר מתקיים מדי שנה ב-25 בנובמבר.
ב-4 בדצמבר 2018 הייתה רוח נשית בין הארגונים שיזמו והובילו את "אני אישה אני שובתת" - שורת אירועי מחאה ושביתה במוקדים רבים ברחבי הארץ, בתגובה לאלימות כלפי נשים ולעלייה במספר מקרי רצח נשים בשנה זו. בעקבות מחאה זו, התכנסה וועדת שרים לטיפול באלימות במשפחה, בראשות ראש הממשלה, ואישרה את הגדלת התקציב השנתי לתכנית למניעת אלימות במשפחה.
בינואר 2023 חברה רוח נשית לקואליציה של ארגוני הנשים יחד עם שורה של ארגונים למען זכויות נשים בישראל מכל הקשת הפוליטית, ששמה לה למטרה – שמירת זכויות נשים בישראל. הקואליציה מכתב נוקב לשר המשפטים, ח"כ יריב לוין, כתגובה לפגיעה המסתמנת בזכויות נשים בישראל כתוצאה מהרפורמה המשפטית. לקריאת המכתב המלא. בנוסף הצטרפה רוח נשית לשביתת המחאה בפברואר 23 במחאה נגד ההפיכה המשפטית.


כפל קצבאות
בשלוש השנים האחרונות, מתחילת משבר הקורונה, עבדנו יחד עם שותפינו במטה לקידום תעסוקתי של 121 - מנוע לשינוי חברתי, מרכז רקמן והקואליציה להבטחת תשלום דמי מזונות ילדים - מול הממשלות השונות על ביטול העיוות בחוק לפיו מקבלי ומקבלות קצבאות קיום לא יכלו לקבל במקביל גם קצבת אבטלה במקרה שיפוטרו.
לאחר מאבק ממושך, הצלחנו לשכנע שדמי אבטלה אינם קצבה אלא סיוע זמני לו זכאיות מפוטרות ומפוטרים ללא קשר לדמי מזונות ילדים או קצבאות קיום אחרות, וחוקקה הוראת שעה, שחודשה שוב ושוב שאפשרה למפוטרות לקבל את שתי הקצבאות החיוניות כל כך בעתות משבר.
בתחילת 2023 הודיע שר העבודה, יואב בן צור, כי יבוטל לצמיתות האיסור בחוק הביטוח הלאומי למתן "כפל קצבאות", שגרם עוול למפוטרים ומפוטרות מקבלי.ות קצבאות קיום.
זהו הישג משמח ומשמעותי מאד - התיקון ימנע את הידרדרותן המיידית לחיים בעוני של המפוטרות המוחלשות ביותר בחברה הישראלית וילדיהן.
מהתקשורת:

עמותת רוח נשית הינה עמותה א-פוליטית וללא מטרת רווח, זוכת סטטוס יועץ מיוחד לאו"ם (ECOSOC), אות האפקטיביות לעשייה חברתית ואות ההוקרה של השרה לשוויון חברתי בתחום המאבק באלימות נגד נשים.
הצטרפו אלינו!
יחד נאבק באלימות! יחד נשנה את כיוון הרוח!


חציית הלמאנש
תעלת למאנש מחברת בין האיים הבריטיים לצפון צרפת. המרחק בקו אווירי בין דובר לקאלה הוא כ- 34 קילומטרים, אבל בגלל הזרמים החזקים בתעלה, מרחק הצליחה בפועל ארוך בהרבה. אם מסתכלים על המפה ועל ה-GPS, אפשר לראות שצליחת תעלת למאנש בשחייה לא מתבצעת בקו ישר בין שתי נקודות, אלא במסלול שמזכיר את האות S.
הזמן הממוצע של משחי השליחים בשנת 2021 עמד על 14 שעות ו- 22 דקות. ביולי, המועד בו נחצה את התעלה, טמפרטורת המים נעה סביב 16⁰-15⁰,
ובהתאם לתקנות האיגוד, המשחה הוא ללא חליפות שחיה.
אנו שוחות תחת ארגון Channel Swimming and Piloting Federation הארגונים המפקחים על צליחת התעלה בשחייה קבעו כללים נוקשים בהם חייבים לעמוד לצורך אישור ההישג ונדרשת הכנה ממושכת, כולל עמידה בקריטריון שחיה שנקבע על ידי הארגון ואימוני לילה, (חלק מהמשחה יהיה בשעות החשיכה), אורכו הכולל כ-14 שעות פלוס/מינוס, כתלות בתנאי הים.
מי אנחנו?
אנו חמש נשים – כולנו שחייניות מים פתוחים, בטווח הגילאים של 43 עד 61. אהבת הים אצל כולנו היא בדם, ואנו שוחות כל השנה, כמעט בכל התנאים שהים מזמן לנו, ללא חליפות שחייה – דרישה שקיימת כמובן גם במשחה אליו אנו מתכוננות בימים אלו. כולנו אימהות לילדים ובחיינו האישיים אנו עוסקות במגוון תחומי עיסוק, כפי שמפורט למטה לגבי כל אחת ואחת מאתנו.
בינינו גם אבישג קופמן טורק, אשר בשנת 2017 צלחה את תעלת הלמאנש בשחיית סולו והייתה ובכך לשחיינית הישראלית הראשונה ולשחיין הישראלי השני שעמד במשימה זו.
אנו נמצאות בעיצומם של אימונים אינטנסיביים שכוללים שחיה של לפחות 15 ק"מ בשבוע באימוני ים ובריכה, לרבות שחיית נפח של 6 ק"מ ומעלה פעם בשבועיים, אימון לילה מדי שבוע (שכן חלק מהמשחה יהיה בשעות החשיכה), אימוני טכניקה ועוד. במרץ השלמנו את העמידה בקריטריון הנדרש לצורך השתתפות במשחה שליחים של חציית התעלה, והוא שחייה בטמפרטורה של 16º ומטה למשך שעה וחצי, יציאה להפסקה של שעה וחזרה לשחייה של שעה נוספת. את הקריטריון ביצענו בטמפרטורה של 14º.

נועה צבי
בת 53 ,אמא ל-3 ילדים אנליסטית בכירה בשוק ההון

מיטל סאיסקי
בת 43 ,אמא ל-3 בנות מנהלת בכירה בחברת סטארט-אפ

נעמי ליפין
בת 61 ,אמא ל-3 ילדים, סבתא לנכד. פסיכותרפיסטית, עובדת בתחנה פסיכולוגית ובעלת קליניקה פרטית

תמר חושן
בת 51 ,אמא ל-3 ילדים
יועצת ארגונית

אבישג קופמן טורק
בת 47 ,אמא ל-2 בנות מאמנת שחיה, מטפלת בפחד מים, מרצה וציירת.
עקבו אחר האימונים לאתגר בדף "נשות התעלה 2022"
The all-women team crossed the English Channel, from the shores of Dover in England to Calais in Northern France and made Israeli history by finishing the relay race with Israeli record time of 10 hours and 52 minutes.
The members of the team, Avishag Kofman Turek, who is the first Israeli woman to cross the English Channel, Noa Zvi, Meital Saiski, Tamar Choshen and Naomi Lipin, all mothers and career women, swam in a one-hour swimming round in a fixed order that did not change throughout the race, in a flat sea with supportive wind and water temperature ranging from 16.8-19 degrees.
The team has chosen to dedicate this challenge to promote women survivors of abuse.
Join our circles of support and take part in the success!
Israeli history!
